Met mevrouw van Dijk van J.K.B...............
Door: s.j van Dijk
Blijf op de hoogte en volg Sanne
24 Oktober 2009 | Suriname, Paramaribo
Ik had samen met mijn pupillen een groepsgesprek gevoerd. Ze moesten van mij een tekening maken over: Dit is mijn verleden, dit ben ik en dit is mijn toekomst. Hier een aantal voorbeelden:
Dit is mijn verleden:
* Toen ik nog klein was heeft een auto mij geslagen om dat ik te veel op straat liep.
* Ik had maten, vrienden, zelfs een vriendin die mij kon begrijpen.
* Vroeger ging het niet zo goed met mij, maar nu wel. Vroeger bleef ik in Nickerie en daar is beter voor mij.
* Bijbel: Laat de kinderen tot mij komen en verhinder ze niet. Dit zei de heer. Ik ben een kind van goed en ik geloof nog steeds in God.
Dit ben ik:
* Nu lijkt het als een ieder me is vergeten, want ja nu ben ik opgesloten
* Dit ben ik. Ik ben nu in de gevangenis hier in Opa Doeli. Ik ben van mijn vrijheid beroofd, vol met tranen in mijn oog. (tekening van huilende jongen in de gevangenis)
Dit is mijn toekomst:
* Als ik naar huis ga, ga ik weer naar school me school afmaken om agent te worden. Ja en dit wil ik ook (vervolgens een huis en een auto tekent, op de manier van een 6 jarige)
*(tekent een man, huis, auto, vrouw, kinderen en werk) Dit is mijn toekomst. Een man in de maatschappij.
* Dit is mijn toekomst. Later word ik het vuurtje in het donker. Ik zal schijnen als een ster in de nacht, want ik weet zeker, ik word wat niemand had gedacht!
* Als ik van hier kom ga ik een werknemer worden.
24 Oktober 2009 - 17:18
Nadia:
Hi honey, leuk om weer iets van je te horen. Succes en dikke kus -
24 Oktober 2009 - 20:45
Sander:
Wow mooi stuk.. ! goed om te lezen.
liefs san
01 November 2009 - 16:35
Dimitri:
Dag Sanne,
Ik lees al je stukjes met veel plezier!! Fijn tijd nog he! -
13 November 2009 - 12:33
Arjan:
best heftig san, maar je kunt zien dat je goed bezig bent! ga zo door! xx -
18 November 2009 - 19:36
Jelmer :
Aye!
Tinne en ik gaan al bijna weer naar huis. Reden voor een afscheidsparty. Je bent uitgenodigd deze vrijdag om 9 uur @ Toscastraat 34.
Hoop je daar te zien :)
Jelmer